Germania: Coaliția guvernamentală împreună cu Uniunea au ajuns la un acord privind Bürgergeld

De la 1 ianuarie, venitul pentru cetățeni (Bürgergeld) va înlocui actualele prestații Hartz IV. Cu toate acestea, în Bundesrat, coaliția de guvernare este dependentă de sprijinul landurilor, guvernate de CDU. Acum se pare că s-a găsit un compromis.

Un compromis a fost în sfârșit găsit

După mai multe zile de negocieri, coaliția și CDU/CSU au ajuns la un acord cu privire la venitul planificat pentru cetățeni. Cele două partide au ajuns la un compromis în privința reformei sociale planificate și se așteaptă ca și comisia de mediere a Bundestagului și Bundesratului să facă același lucru miercuri seară, au declarat surse de la Berlin.

Potrivit proiectului de rezoluție pus la dispoziția ntv, compromisul prevede, printre altele, sancțiuni mai dure împotriva beneficiarilor de beneficii. De exemplu, perioada de grație planificată de doi ani, în care costurile locuinței sunt acoperite fără verificări suplimentare, va fi redusă la un an. Bunurile pe care beneficiarii de Bürgergeld vor putea să le păstreze vor fi reduse la 40.000 de euro și la 15.000 de euro pentru fiecare persoană suplimentară din gospodărie.

Reprezentanții partidelor SPD, Verzi și FDP au salutat compromisul ca fiind o „bază bună”. Cu toate acestea, șefa Verzilor, Britta Haßelmann, a regretat că perioada de încredere planificată inițial a fost abandonată în cadrul negocierilor preliminare.

Sancțiuni pentru beneficiarii de ajutoare

Venitul de cetățean urmează să înlocuiască actualele prestații Hartz IV de la 1 ianuarie 2023. CDU/CSU a insistat că sancțiunile pentru beneficiari vor fi mai mari decât cele prevăzute inițial. Astfel de reduceri de prestații s-ar aplica dacă, de exemplu, un șomer nu ar solicita un loc de muncă, chiar dacă acest lucru a fost convenit cu centrul pentru ocuparea forței de muncă. Coaliția a planificat să păstreze o rezervă financiară de 60.000 de euro și o „perioadă de încredere” de șase luni în care aceste sancțiuni nu se vor aplica.

Era deja planificat ca miercurea aceasta comisia de mediere să ajungă la un compromis. Bundestag și Bundesrat au termen până vineri pentru a adopta legea privind venitul cetățenilor. La 1 ianuarie, venitul persoanelor singure, de exemplu, va crește cu peste 50 de euro, ajungând la 502 euro.

Sursa: www.n-tv.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...