Germania: Cea mai recentă legislație – iată ce se va schimba din decembrie 2021!

O nouă lună și, prin urmare, noi reglementări. Ce schimbări ne așteaptă de mâine în Germania? Mai multe drepturi, dar și mai multe cheltuieli: noua lună aduce o mulțime de vești bune pentru utilizatorii de internet, telefonie mobilă și fixă. Dar veți plăti mai mult la farmacie și la automatul de bilete. Mai jos veți găsi un rezumat al celor mai importante reglementări:

Utilizatorii de internet vor putea plăti mai puțin

Cine nu primește ceea ce promite furnizorul de internet își va primi banii înapoi: de la 1 decembrie, toți utilizatorii de internet din Germania vor plăti mai puțin sau chiar își vor putea rezilia contractul fără preaviz dacă nu se atinge lățimea de bandă convenită prin contract la domiciliu. Acest lucru este prevăzut de un amendament la Legea telecomunicațiilor. De exemplu, dacă în mod regulat aveți la dispoziție doar jumătate din viteza de internet promisă, veți plăti doar jumătate din preț. Alternativ, puteți rezilia contractul.

Gata cu contractele de telefonie exclusivă

Gata cu contractele de telefonie mobilă, de telefonie fixă sau cu furnizorii de internet încheiate prin telefon. De acum înainte, contractele încheiate prin telefon vor intra în vigoare numai dacă primiți de la furnizor un rezumat al contractului sub formă de text – de exemplu, un PDF pe e-mail. În caz contrar, contractul nu este valabil până când nu vă dați acordul în scris.

Perioade de preaviz mai scurte

Până acum, contractele de telefonie, internet și telefonie mobilă puteau fi reînnoite automat pentru perioade lungi de timp – această opțiune va expira și ea din decembrie. Oricine nu și-a informat furnizorul la sfârșitul perioadei contractuale minime dacă dorește să rezilieze sau să continue contractul poate beneficia de o perioadă de preaviz de o lună. Anterior, ar fi trebuit să aștepte un an întreg.

Despăgubiri pentru vizitele care nu au avut loc

Chiar dacă, în cazul unei defecțiuni, niciun tehnician nu vine la dumneavoastră pentru reparații, din decembrie veți avea mai multe drepturi. În cazul în care vizita unui tehnician este anulată sau dacă serviciul de telecomunicații nu funcționează, puteți cere furnizorului o reparație pe termen scurt sau, dacă este necesar, o despăgubire.

Potrivit Ministerului Economiei, clienții trebuie să primească despăgubiri dacă întreruperea nu poate fi remediată în termen de două zile lucrătoare. Cuantumul compensației începând cu a treia zi – oricare dintre acestea este mai mare – este de cinci euro sau 10% din salariul lunar contractual, iar începând cu a cincea zi, de zece euro sau 20%.

În cazul în care furnizorul de servicii nu respectă termenul convenit, puteți solicita o compensație de zece euro sau 20% din taxa lunară. Cu toate acestea, în cazul în care clientul este responsabil pentru programarea ratată sau compania nu are niciun control asupra defecțiunii, atunci furnizorul de servicii nu este răspunzător.

Este din ce în ce mai scump la farmacie

Începând cu 15 decembrie, medicamentele cu prescripție medicală preambalate vor costa cu 20 de cenți mai mult. Fiecare farmacie trebuie să plătească această suprataxă către fondul pentru servicii de noapte și de urgență al Asociației farmaceutice germane. Printre altele, fondul sprijină farmaciile în ceea ce privește facturarea.

Reguli noi pentru un cont protejat de sechestru

Oricine are datorii mari ar trebui să se aștepte să îi fie sechestrat contul. Pentru a putea dispune în continuare liber de o anumită sumă, există conturi protejate împotriva sechestrului. Suma care este astfel protejată de sechestru va crește de la 1.252,64 euro la 1.260 euro începând cu 1 decembrie. Cei care trebuie să plătească pensie alimentară vor primi mai mult. De asemenea, suma protejată împotriva sechestrului va fi ajustată anual în viitor – și nu doar o dată la doi ani.

Începând cu luna decembrie, titularii de conturi protejate împotriva popririi vor putea, de asemenea, să reporteze fondurile neutilizate în luna următoare – și astfel timp de trei luni. Anterior, acest lucru era permis doar pentru o lună. Acest lucru este pentru a facilita economisirea pentru achiziții mai mari.

Banca va trebui să convertească contul curent într-un cont protejat împotriva executării silite dacă acesta este negativ. Soldul negativ trebuie păstrat într-un cont separat.

Călătoriile cu trenul vor deveni mai scumpe

Odată cu noul orar, Deutsche Bahn va majora prețurile începând cu 12 decembrie. Prețurile biletelor Flexpreis-Ticket și ale abonamentelor pentru o anumită rută vor crește în medie cu 2,9%. Prețurile Bahncard 25, 50 și 100 vor crește, de asemenea, cu 2,9%. Prețurile pentru biletele economice speciale (Sparpreise) și super economice (Super Sparpreise) vor rămâne neschimbate – de la 17,90 euro și de la 21,50 euro. De asemenea, prețurile pentru rezervarea locurilor la clasa întâi și a doua vor rămâne neschimbate.

Expirarea suportului pentru sistemul de operare

Dacă încă mai folosiți un PC sau un laptop care rulează Windows 10 2004, ar trebui să vă faceți urgent timp pentru a vă actualiza sistemul. Pe 14 decembrie, producătorul Microsoft va înceta suportul pentru această versiune de Windows, care a fost lansată în mai 2020. Ca urmare, nu vor mai exista actualizări de securitate, iar utilizarea computerului dumneavoastră s-ar putea dovedi periculoasă pe termen lung.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...