Germania: Beneficiarii indemnizației Hartz IV vor primi mai mulți bani

Mai mult de cinci milioane de adulți și copii care au dreptul la indemnizația Hartz IV vor primi în curând prestații sociale mai mari. Tarifele vor crește cu câțiva euro anul viitor. Guvernul federal a aprobat o majorare cu trei euro a ratei de bază a prestațiilor sociale pentru persoanele care trăiesc singure, până la 449 de euro. Rata de bază pentru tinerii de peste 14 ani va crește, de asemenea, cu trei euro, ajungând la 376 de euro.

Inflația în creștere nu vă va permite să vă bucurați de creșterea beneficiilor

Soții și partenerii vor primi în viitor 404 euro, iar adulții sub 25 de ani care nu au o gospodărie proprie vor primi 360 de euro. Din nou, creșterea este de trei euro pe lună. Această sumă este semnificativ mai mică decât rata inflației; cu o inflație de 2%, creșterea ar trebui să fie de aproape nouă euro.

În plus, rata de bază a prestațiilor sociale pentru copiii sub cinci ani va fi de 285 de euro pe lună anul viitor, în loc de 283 de euro. Pentru copiii cu vârste cuprinse între șase și 13 ani, tariful va crește, de asemenea, cu doi euro, ajungând la 311 euro.

Într-un proiect de regulament pregătit de ministrul Muncii, Hubertus Heil (SPD), cheltuielile anuale suplimentare pentru securitatea de bază Hartz IV sunt estimate la aproximativ 190 de milioane de euro.

Stânga și Verzii au criticat cuantumul majorărilor

Partidul de Stânga și Verzii au criticat cuantumul planificat al creșterilor ca fiind prea mic. Susanne Ferschl, vicepreședinte al Partidului Stângii, consideră că majorarea prețurilor de consum va face ca această creștere să fie practic imperceptibilă. Potrivit acesteia, rata de bază a prestației Hartz IV ar trebui să crească la 658 de euro.

Liderul fracțiunii Partidului Verzilor, Katrin Göring-Eckardt, a criticat amploarea acestei creșteri, pe care a calificat-o drept „iresponsabilă, rece și amară”. Organizațiile sociale semnalează în mod regulat faptul că plățile lunare sunt prea mici. Acest lucru se reflectă, de asemenea, în solicitările partidelor individuale înaintea alegerilor pentru Bundestag: Partidul Stângii solicită „un nivel minim al prestațiilor de 1 200 de euro, bazat pe necesități”. Expertul în politici sociale Sven Lehmann a cerut o creștere de cel puțin 50 de euro pentru început. Faptul că majorarea stabilită în prezent este sub rata inflației este, în opinia sa, „o dovadă că metodele de calcul au deviat de la realitate”.

Rata de bază a indemnizației Hartz IV ar trebui să acopere costul vieții. Chiria și costurile de încălzire sunt acoperite în plus de birourile de ocupare a forței de muncă. Rata de bază a prestației Hartz IV se stabilește din nou în fiecare an. Guvernul federal își bazează calculele pe un coș fictiv de bunuri și servicii pe care îl consideră necesar pentru a satisface nevoile de bază ale vieții.

Sursa: www.zeit.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ultima publicare

Universitatea din Duisburg-Essen: 2020 a avut o mortalitate mai mică decât se aștepta

În anul 2020, au murit mai puțini oameni decât se așteptau. Acest lucru este conform unui studiu recent. Deși...

Guvernul german l-a îndemnat indirect pe fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze

Guvernul german a făcut un apel indirect la fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze. Kimmich acționează ca un model...

Statele federale împotriva propunerii lui Spahn de ridicare a stării de epidemie în Germania

Cu doar câteva zile în urmă, se părea că Germania va începe încet-încet să ridice restricțiile. Însuși ministrul Sănătății,...

Furtuna ‘Ignatz’ se deplasează deasupra Germaniei – avertizare de tornadă ‘scurtă’

Furtuna "Ignatz" și-a început cursul deasupra Germaniei joi dimineața devreme. Prima furtună puternică de toamnă din acest an a...