Germania are nevoie de cel puțin 300.000 de apartamente pentru refugiații din Ucraina

Industria imobiliară din Germania se așteaptă la o nevoie pe termen scurt de sute de mii de apartamente pentru refugiații de război din Ucraina. Aceasta este concluzia unei analize prezentate marți, la Berlin, de către organizația umbrelă Zentraler Immobilien-Ausschuss (ZIA). Potrivit analizei, în cel mai bun caz, numărul refugiaților din țara devastată de război ar putea fi de cel puțin 310.000 de persoane, ceea ce ar corespunde la 120.000 de locuințe suplimentare.

În scenariul mediu, Germania ar trebui să se pregătească să primească aproximativ 810.000 de refugiați și să aibă nevoie de 310.000 de locuințe, a calculat institutul de cercetare Empirica în numele ZIA. În scenariul maxim, ar urma să sosească până la 1,29 milioane de persoane din Ucraina și 500.000 de locuințe suplimentare.

Asociația subliniază că aproape jumătate din cererea de locuințe ar trebui să fie satisfăcută prin construcții noi. Pentru comparație: în acordul de coaliție, guvernul federal și-a stabilit un obiectiv de construire a 400 000 de noi locuințe pe an – mult mai multe decât cele livrate în 2020 (306 000). Cu toate acestea, posibila nevoie de noi construcții din cauza războiului din Ucraina este practic gestionabilă, estimează Empirica.

Se poate presupune că refugiații din Ucraina au un nivel relativ ridicat de educație și că există o rată ridicată de ocupare a forței de muncă în rândul femeilor, relatează ZIA. Acest lucru ar trebui să faciliteze integrarea pe piața forței de muncă, dar ar trebui să ducă și la căutarea unei locuințe.

Asociația și-a reiterat apelul pentru organizarea unui summit privind refugiații cu participarea autorităților federale, de stat și locale, precum și a comunității de afaceri și a organizațiilor de ajutorare. Trebuie create oportunități suficiente cât mai curând posibil pentru persoanele care au fugit din Ucraina”, a declarat – Președintele ZIA, Andreas Mattner, a declarat.

Sursa: www.welt.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...