Germania: Aceste landuri își intensifică măsurile de combatere a pandemiei de coronavirus

Incidența pe șapte zile a COVID-19 în Germania este în prezent de puțin sub 400. Având în vedere că numărul de noi infecții cu coronavirus crește rapid, tot mai multe landuri germane își intensifică măsurile de combatere a pandemiei. Iată o prezentare generală a modificărilor deja în vigoare și a celor anunțate (începând de marți, 23 noiembrie). Vă rugăm să rețineți că situația este dinamică.

Bavaria

În Bavaria, de miercuri vor intra în vigoare reglementări mult mai stricte pentru a contracara răspândirea pandemiei de coronavirus. Marți dimineață, guvernul a decis măsurile care urmau să fie discutate în Parlament în această după-amiază. S-a convenit că, începând de miercuri, în Bavaria vor fi permise maximum cinci persoane din două gospodării – copiii sub 12 ani și persoanele vaccinate nu sunt incluse în această limită.

Cu excepția sectorului comercial, regula 2G se va aplica peste tot, inclusiv în saloane de coafură și de înfrumusețare, universități și colegii, școli de muzică și școli de șoferi. Magazinele vor avea dreptul la o persoană la zece metri pătrați de suprafață utilă. În cadrul evenimentelor culturale și sportive, publicul va putea să ocupe maximum 25% din locurile din sală. În plus, în teatre, teatre de operă, stadioane, precum și în spații de recreere și târguri, se va aplica regula 2G plus, ceea ce înseamnă că numai persoanele vaccinate și persoanele aflate în curs de recuperare care pot prezenta un rezultat negativ la testul coronavirus vor putea intra în aceste spații.

Târgurile de Crăciun vor fi anulate complet în tot statul. Unitățile de alimentație publică vor rămâne deschise până la ora 22.00. Toate cluburile, discotecile, barurile și pub-urile vor trebui să se închidă în următoarele trei săptămâni, la fel ca și localurile publice.

Școlile și centrele de zi vor rămâne deschise, iar școlarizarea va continua în regim rezidențial. Cu toate acestea, chiar și la orele de educație fizică, se va cere purtarea măștilor. Testele PCR urmează să fie introduse în centrele de îngrijire de zi, precum și în școlile secundare (în special în clasele a 5-a și a 6-a), în caz contrar, testele rapide vor continua să fie utilizate. Noutatea constă în faptul că în școlile primare și speciale, unde se efectuează deja testele PCR, testele rapide pentru coronavirus vor fi efectuate în viitor și în zilele de luni dimineața, deoarece rezultatele testelor PCR sunt disponibile doar seara.

În județele și orașele din districte cu mai mult de 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori în șapte zile, viața publică va fi în mare măsură restricționată. Toate tipurile de unități de alimentație publică, de cazare, sportive și culturale, coafor, saloane de înfrumusețare etc. vor trebui să se închidă, iar evenimentele recreative, sportive și culturale nu vor putea avea loc. Universitățile vor trebui să treacă la învățământul la distanță. Școlile și centrele de îngrijire de zi vor rămâne deschise, la fel ca și magazinele, cu o singură persoană la 20 de metri pătrați de suprafață utilă permisă în unitățile de vânzare cu amănuntul.

Baden-Württemberg

Guvernul din Baden-Württemberg ar urma să adopte marți o nouă ordonanță care prevede măsuri de control sporit al pandemiei, care ar urma să intre în vigoare începând de miercuri. Dacă se va întâmpla acest lucru, regula 2G plus se va aplica la evenimentele însoțite de cântece sau muzică de fanfară, la piețele de Crăciun, în baruri și cluburi.

Noul nivel de alertă va intra în vigoare atunci când numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă va depăși 450 sau când așa-numita rată de spitalizare (numărul de pacienți spitalizați din cauza COVID-19 la 100 000 de locuitori în șapte zile) va ajunge la 6. Numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă depășește deja 450, ceea ce înseamnă că noile reguli vor intra probabil în vigoare începând de miercuri pentru a încetini creșterea numărului de infecții cu coronavirus și pentru a ușura povara asupra spitalelor. În județele în care incidența pe șapte zile a COVID-19 depășește 500, se vor aplica, de asemenea, restricții de circulație pe timp de noapte (numai pentru persoanele nevaccinate).

Începând de miercurea trecută, Baden-Württemberg se află deja sub nivelul I de alertă: persoanele nevaccinate sunt în mare parte excluse de la participarea la viața publică. Numai persoanele vaccinate și vindecate au acum voie să meargă la cinema, muzeu, piscină etc. În plus, există restricții privind contactele sociale pentru persoanele nevaccinate. Aceștia se pot întâlni doar cu o singură persoană din afara gospodăriei lor.

Berlin

La Berlin, este posibil ca în curând să intre în vigoare măsuri mai stricte împotriva pandemiei de coronavirus. Locuitorii trebuie să țină cont de faptul că doar persoanele vaccinate și recuperate vor avea acces în majoritatea magazinelor începând din acest weekend. Acest lucru nu se va aplica magazinelor de proximitate, inclusiv supermarketurilor, drogheriilor și farmaciilor. Potrivit Agenției germane de presă, Senatul de la Berlin a convenit marți să extindă în mod corespunzător așa-numitele reguli 2G. Acest lucru este un răspuns la o creștere a numărului de noi infecții cu coronavirus și la o povară grea pentru unitățile de terapie intensivă.

Pe de altă parte, în multe zone ale vieții publice din Berlin, la care, din cauza pandemiei de coronavirus, au deja acces doar persoanele vaccinate și vindecate (2G), se vor aplica cerințe suplimentare, cum ar fi măști sau teste – cel puțin conform Agenției germane de presă. Se pare că există planuri de a face obligatorie utilizarea măștilor acolo unde se aplică în prezent regula 2G, cum ar fi în facilitățile culturale și de recreere. În locurile în care acest lucru nu este posibil, cum ar fi cluburile de dans, va fi necesar să arătați un rezultat negativ al testului și să păstrați distanța.

Brandenburg

Având în vedere povara din ce în ce mai mare asupra spitalelor, guvernul din Brandenburg dorește să înăsprească restricțiile privind persoanele nevaccinate. Marți, urma să se decidă dacă regula 2G se va extinde și la sectorul de retail, cu excepția supermarketurilor și a altor magazine de proximitate. Regula 2G se aplică deja în restaurante, teatre, cinematografe, săli de concerte și piscine de agrement.

De asemenea, sunt prevăzute restricții privind interacțiunea socială. În spațiile publice vor putea să se întâlnească cel mult cinci persoane, fără a se lua în calcul pacienții vaccinați și cei în curs de recuperare. Același lucru este valabil și în cazul petrecerilor private sau al camerelor închiriate în restaurante.

Piețele de Crăciun vor fi închise. În plus, se intenționează să se impună restricții de călătorie între orele 22.00 și 6.00 dacă incidența COVID-19 pe șapte zile într-un județ sau oraș din județ depășește 1.000 și dacă rata de ocupare a paturilor din unitățile de terapie intensivă din întregul stat depășește 10 la sută. În trei districte din sudul țării, numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori într-o săptămână depășește deja nivelul de 1.000.

Frecventarea obligatorie a școlii va fi, de asemenea, abolită. „Aceasta este dorința multor părinți care nu vor să își trimită copiii la școală”, a declarat ministrul Educației, Britta Ernst (SPD), explicând această măsură într-un interviu acordat RBB-Inforadio. Ea a adăugat că se studiază în continuare posibilitatea de a scuti studenții din anii terminali care vor susține examenele de maturitate anul viitor.

Thuringia

Având în vedere că pandemia se răspândește rapid, guvernul din Turingia introduce reglementări mai stricte pentru a proteja mai bine rezidenții împotriva infecției. Ministrul Sănătății, Heike Werner, a anunțat închiderea cluburilor, barurilor și discotecilor. În plus, urmează să fie impusă o stare de asediu (de la 22:00 la 5:00 dimineața).

O reuniune specială a parlamentului din Turingia pe această temă este programată pentru miercuri. Deoarece stânga, SPD și Verzii nu au o majoritate în parlamentul landului, parlamentarii FDP sau CDU ar trebui să fie de acord cu noile restricții. Nu se știe încă dacă acest lucru va avea succes.

Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern a decis, de asemenea, să înăsprească reglementările privind pandemia. În cazul în care nivelul de alertă portocalie (rata de spitalizare de 6,0) intră în vigoare într-un district, într-un oraș cu drepturi de district sau în întregul stat, regula 2G plus va intra în vigoare în restaurante, centre de fitness, hoteluri, cinematografe și teatre, printre altele, după cum a explicat ministrul sănătății, Stefanie Drese (SPD). Acest lucru înseamnă că numai persoanele care au fost vaccinate și tratate și care, în plus, pot prezenta un rezultat negativ al unui test de coronavirus va fi permis să intre în facilitățile menționate mai sus. Regula 2G urmează să se aplice în piețele de Crăciun.

În cazul unui nivel de alertă roșu (rata de spitalizare > 9,0), sunt prevăzute, de asemenea, restricții privind contactele sociale și intrarea în vigoare a regulii 2G în timpul cumpărăturilor. Marți, rata de spitalizare a depășit 9,0 în districtele Ludwigslust-Parchim (12,7), Vorpommern-Rügen (9,8) și Mecklenburgische Seenplatte (9,3).

Pentru nivelul de avertizare galben (rata de spitalizare > 3,0), regula 2G se aplică în multe zone din interior.

Saxonia Inferioară

Saxonia Inferioară introduce un nou regulament care prevede aplicarea regulii 2G în aproape toate domeniile vieții publice. Acest lucru a fost anunțat marți, la Hanovra, de premierul Stephan Weil (SPD). Începând de miercuri, doar persoanele vaccinate și cele care s-au vindecat de COVID-19 vor putea intra în multe locuri, ceea ce înseamnă mari restricții pentru persoanele nevaccinate.

Renania de Nord-Westfalia

În Renania de Nord-Westfalia, începând de miercuri vor fi puse în aplicare reguli mai stricte de control al pandemiei. Acest lucru a fost anunțat de ministrul sănătății, Karl-Josef Laumann (CDU), care a prezentat la Düsseldorf un regulament actualizat în acest sens.

Începând de miercuri, adulții care nu sunt vaccinați sau care nu sunt recuperați nu vor avea acces în spațiile de recreere (regula 2G). În locurile în care riscul de infectare este deosebit de ridicat – cum ar fi discotecile sau cluburile – chiar și persoanele vaccinate și cele care s-au vindecat de COVID-19 vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul actual pentru coronavirus (regula 2G plus). Se vor face excepții pentru minori și pentru cei cărora nu li s-a recomandat vaccinarea sau care nu pot fi vaccinați.

Laumann a spus că cei care nu sunt vaccinați vor fi astfel privați în mare măsură de posibilitatea de a participa la viața socială, cu excepția vieții profesionale. Este iresponsabil să nu te vaccinezi dacă starea de sănătate îți permite, a subliniat ministrul. În Renania de Nord-Westfalia, există încă aproximativ un milion de lucrători care nu au fost vaccinați. De miercuri, aceștia vor trebui să vină la serviciu cu un test coronavirus negativ la zi.

Hamburg

Senatul din Hamburg dorește ca regula 2G să fie extinsă la instituțiile culturale și la unitățile de cazare. Acest lucru înseamnă că începând de lunea viitoare doar persoanele vaccinate și recuperate vor putea merge la teatre, cinematografe, centre de agrement și hoteluri, a anunțat marți primarul Peter Tschentscher (SPD) după ședința Senatului.

Saxonia-Anhalt

Doar persoanele vaccinate și vindecate vor avea în curând acces la anumite domenii ale vieții publice din Saxonia-Anhalt. Guvernul a anunțat marți, la Magdeburg, o cerință la nivel național de introducere a regulii 2G, printre altele, în interiorul unităților de alimentație publică, în facilitățile culturale și de recreere, la evenimente cu cel puțin 50 de persoane și atunci când se utilizează cazarea în hoteluri în scopuri private. Se vor face excepții pentru copii și tineri.

Regula 3G la locul de muncă se va aplica în toată Germania începând de miercuri

Miercuri intră în vigoare și o nouă lege privind protecția împotriva infecțiilor, care prevede aplicarea normelor 3G la locul de muncă, precum și în autobuze și trenuri. Acesta a fost publicat marți în Monitorul Oficial Federal. Președintele Frank-Walter Steinmeier l-a semnat luni.

Deocamdată, noua lege nu prevede restricții de circulație și închideri de școli. Cu toate acestea, ea urmează să fie evaluată în cadrul următoarei întâlniri dintre reprezentanții guvernului federal și prim-miniștrii fiecărui stat, care va avea loc la 9 decembrie, și va fi înăsprită dacă este necesar.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...