Germania a stabilit un salariu minim de 12 euro – iată care vor fi consecințele!

În iulie, limita inferioară a salariului în Germania va crește la 10,45 euro pe oră (în prezent 9,82 euro), urmând să ajungă la 12 euro de la 1 octombrie. De asemenea, vor fi mai mulți bani pentru așa-numiții „minijoberi”: 520 de euro pe lună, față de 450 de euro înainte.

Mai mult de 6 milioane de germani vor beneficia de creșterea salariului minim

Creșterea este o chestiune de respect „pentru munca cinstită” – Ministrul Muncii, Hubertus Heil de la SPD, a declarat ieri. Potrivit lui Heil, până la 6,2 milioane de lucrători vor beneficia de această majorare.

Șeful Verdi, Frank Werneke, consideră că majorarea salariului minim înseamnă că „milioane de oameni din categoriile de salarii mai mici se pot aștepta la salarii mai mari pe termen mediu”. Acest lucru se datorează faptului că majorarea crește presiunea asupra angajatorilor de a mări și salariile stabilite prin convenții colective.

Odată cu noul salariu minim, pensionarii după 45 de ani de contribuții vor primi 1131 de euro pe lună, în timp ce înainte erau doar 1093 de euro.

Înseamnă că multe lucruri vor deveni mai scumpe?

Creșterea salariului minim este o veste bună pentru persoanele cu venituri mici. Dar care vor fi consecințele pentru formarea prețurilor? Experții economici avertizează că, în ciuda creșterii salariului minim, s-ar putea să vă rămână mai puțini bani în buzunar la sfârșitul lunii.

Costurile cu personalul pentru hangiști și hotelieri vor crește cu până la 25%, spune Ingrid Hartges, director general al Asociației Restaurantelor din Dehoga. În consecință, cazarea la hotel și vizitele la restaurant vor deveni mai scumpe! O vizită la coafor ar putea, de asemenea, să coste mai mult în curând. Președinta asociației de coafori, Manuela Härtelt-Dören, avertizează că majorările salariale vor fi „foarte problematice” pentru afacerile de coafură. În multe cazuri, creșterile de prețuri pentru serviciile din industrie sunt inevitabile.

Michael Wippler, președintele Asociației Brutarilor, are și el o opinie similară: „Mulți brutari vor trebui să își regândească calculele și să crească prețurile.”

Sursa: www.bild.de, ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...