Este sfârșitul verii în Germania? Urmează furtuni, ploi torențiale și chiar grindină și tornade!

După o scurtă perioadă de vreme caldă, primele furtuni, unele dintre ele puternice, vor apărea în vestul Germaniei în cursul serii. Se apropie sistemul depresionar Manfred, care va împinge aerul de vară și va aduce furtuni cu posibilitate de ploi abundente, averse și ploi torențiale prelungite. Precipitațiile vor ajunge până la 100 de litri pe metru pătrat pe alocuri.

Este posibil ca furtunile să ajungă în Emsland, în munții joși și în partea superioară a Rinului duminică dimineața. În restul regiunii, vremea va fi uscată, cu temperaturi cuprinse între 17 și 12 grade Celsius.

Duminică: Manfred va sosi dinspre vest

Sistemul de presiune scăzută Manfred se va deplasa rapid deasupra Irlandei și Insulelor Britanice, aducând precipitații și furtuni în vestul Germaniei sâmbătă seara. Primele precipitații și furtuni sunt așteptate în zona Eifel.

Furtunile se vor răspândi în toată Germania

Duminică, precipitațiile și furtunile vor continua să se extindă și este posibil să ajungă dinspre sud în estul și sud-estul Germaniei. Sunt posibile furtuni extinse cu ploi abundente, grindină și precipitații. Se pot produce inundații locale și subsoluri inundate, iar râurile și pârâurile mici pot ieși din matcă. Riscul de vreme severă este cel mai scăzut direct deasupra Mării Baltice. Probabil că acolo va fi chiar uscat. Temperaturile vor scădea simțitor și vor atinge doar 19 – 23 de grade.

Luni: Ploi torențiale din Emsland până în Brandenburg

Furtuni și ploi torențiale vor avea loc duminică noaptea, în special din Munții Harz până în Brandenburg. Cursurile de apă și râurile pot ieși din matcă și inunda străzile și subsolurile. În special în nordul Germaniei și în Alpi, vor cădea ploi abundente pe alocuri. În cursul zilei de luni, precipitațiile se vor retrage spre sud-est, iar riscul general de vreme violentă va scădea. În nord și vest, noua săptămână va începe prietenos, cu posibilitatea de a avea 12 ore de soare în nordul țării. Temperaturile vor fi cuprinse între 16 grade (Erzgebirge) și 22 de grade în nord-vest.

De marți: Prietenos, dar rece

Din nefericire, scăzut își va face treaba și va alunga căldura. „Începând de marți, vremea va fi în general prietenoasă, dar doar moderat caldă, de la 15 la 22 de grade”, spune meteorologul Martin Pscherer de la RTL despre prognoza meteo ulterioară.

În afară de asta, merită să ne amintim că la 1 septembrie vom avea deja toamnă meteorologică. Să sperăm că soarele fierbinte va continua să ne onoreze cu prezența sa…

sursa: www.rtl.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...