Dispus să fie solidar cu Ucraina: o clinică din Munchen își cere scuze pentru că i-a exclus pe ruși

O clinică privată de pe Stiglmaierplatz din Munchen a refuzat să-i trateze pe ruși și bieloruși din cauza agresiunii lui Putin împotriva Ucrainei. Acum își cere scuze pentru acest lucru. După cum s-a afirmat, decizia „nu a fost gândită în totalitate”.

Nu a fost vorba despre discriminarea cetățenilor ruși și belaruși

În urma valului de indignare provocat de decizia sa de a nu mai trata cetățeni ruși și belaruși în urma invaziei militare rusești în Ucraina, o clinică privată din Munchen a publicat scuze. Reacția la această declarație „i-a afectat foarte mult pe cei responsabili și i-a făcut să reflecteze”, se arată într-o nouă declarație emisă de clinică.

„Acceptăm pe deplin această critică”, a scris acesta. În același timp, acesta a clarificat că scopul nu este de a discrimina persoanele de o anumită origine.

Într-un anunț afișat în clădire, clinica a precizat că nu va mai trata cetățeni din Rusia și Belarus. „Condamnăm cu fermitate invazia militară rusă desfășurată cu sprijinul guvernului belarus”, a declarat – se arată în declarație.

Clinica de la Munchen a vrut să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei și Belarusului

De fapt, a fost vorba despre „exprimarea simpatiei pentru poporul ucrainean”. Prin excluderea pacienților ruși și bieloruși, a dorit să urmeze exemplul altor companii care au întrerupt cooperarea comercială cu Rusia. Ideea a fost de a arăta solidaritate cu Ucraina, dar nu a fost o acțiune complet gândită, după cum a recunoscut clinica. În schimb, instituția tocmai a donat 10.000 de euro ONG-ului internațional Medici fără frontiere, care în prezent aduce ajutor în Ucraina.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...