Din cauza războiului din Ucraina, Germania ar putea rămâne fără muștar în magazine în toamnă

Uleiul, făina, pastele – aceste câteva produse sunt deja greu de găsit în Germania din cauza războiului din Ucraina și sunt chiar raționalizate. Se pare că un alt produs ar putea lipsi în curând de pe rafturile magazinelor.

Culturile germane sunt în criză

În Germania, începând din toamnă, muștarul ar putea deveni un adevărat lux. Aproape 80% din semințele de muștar importate în țară provin din Rusia și Ucraina și există deja un deficit de materie primă, a declarat directorul general al asociației alimentare „Culinaria”, Markus Weck, într-un interviu acordat publicației „Welt”. El se teme că deficitul se va intensifica în următoarele săptămâni și luni. Asociația reprezintă aproximativ 130 de companii care produc, printre altele, doar muștar.

În funcție de companie, stocurile producătorilor vor dura câteva săptămâni sau luni. Problema va apărea în a doua jumătate a anului 2022 și în prima jumătate a anului 2023. „Însămânțarea trebuie să aibă loc în următoarele două săptămâni”, a declarat șeful asociației.

În Germania, semințele de muștar sunt cultivate și la nivel regional. Cu toate acestea, nu la această scară, a adăugat Weck. Franz Wunderlich, proprietarul companiei de muștar „Händlmaier” din Regensburg, a confirmat într-un interviu acordat publicației „Welt” că lucrează și el cu fermierii germani, „dar cantitățile sunt departe de a fi suficiente pentru producția internă de muștar”.

Semințele de muștar din Canada nu mai sunt, de asemenea, disponibile

Următorul mare furnizor, în afară de Rusia și Ucraina, este Canada. Händlmaier a spus: „Am primit semințe de muștar canadian în scurt timp, pe calea aerului, dar la cele mai mari prețuri pe care le-am plătit vreodată pentru materia primă.

Acum, nici măcar această opțiune nu mai este disponibilă. „În prezent, nu mai există semințe de muștar de cumpărat pe piața mondială.” Acesta este motivul pentru care Händlmaier oprește primele mașini: „Reducem producția de muștar și cu aceasta vom putea probabil să continuăm livrările până în august”.

Potrivit Asociației Culinare, în 2020 au fost importate în Germania 38.320 de tone de semințe de muștar, din care 51,9% au provenit din Rusia, 27,6% din Ucraina și 10,2% din Canada. 4% din semințele de muștar provin din Estonia și 6,4% din alte țări. În Germania, s-au produs aproape 81.000 de tone de muștar, cu o valoare de aproximativ 167 de milioane de euro; consumul pe cap de locuitor a fost de 805 grame.

Sursa: www.t-online.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...