Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut de acord asupra interzicerii vânzării de artificii private și a interzicerii totale a adunărilor în noaptea de Anul Nou. Guvernul a subliniat că scopul acestei decizii este de a evita creșterea numărului de infecții cu coronavirus și a poverii suplimentare pentru spitale din cauza accidentelor cu petarde.

Documentul de rezoluție precizează: „O interdicție la nivel național privind vânzarea și asamblarea articolelor pirotehnice va fi introdusă în noaptea de Anul Nou și în ziua de Anul Nou. Vânzarea de articole pirotehnice înainte de Revelion va fi în general interzisă în acest an, iar aprinderea focurilor de artificii de Revelion este puternic descurajată, de asemenea din cauza riscului ridicat de rănire și a sarcinii deja enorme asupra sistemului de sănătate.”

Directorul Asociației Industriei Pirotehnice din Germania este indignat

Klaus Gotzen, directorul general al Asociației Industriei Pirotehnice din Germania, a declarat că interdicția este simbolică și nu va avea niciun efect. El este ferm împotriva interdicției: „Nu trebuie să existe această interdicție de vânzare. Multe companii din industria noastră nu ar supraviețui a doua oară. Trei mii de locuri de muncă sunt în pericol.”

Gotzen consideră că industria pirotehnică nu este responsabilă pentru toate spitalele. Acest lucru „nu este susținut de date”, a spus Gotzen. „O povară mult mai mare o reprezintă persoanele în stare de ebrietate care sunt implicate în bătăi și alte accidente.

În aer liber, riscul de infectare este oricum foarte scăzut, a spus Gotzen, „mai ales că foarte mulți oameni sunt vaccinați, se testează și se comportă în mod rațional”.

Expert în aerosoli: „Din punct de vedere științific, nu are sens”

De asemenea, din punct de vedere științific, interzicerea adunărilor în noaptea de Anul Nou nu are sens, spune expertul în aerosoli Gerhard Scheuch (66 de ani) pentru BILD:

„Acesta este alarmism. Și este periculos: atunci oamenii se ascund în casele lor, își închid ferestrele pentru ca nimeni să nu observe că sărbătoresc. Dar acolo apare infecția!”.

În interior, riscul de infecție este de până la 20 de ori mai mare. Chiar și îmbrățișările în aer liber nu sunt periculoase. Scheuch suspectează: „Problema cu politica este că este mai ușor să o controlezi în exterior.”

Virologul Hendrik Streeck (44 de ani) vede, de asemenea, un „beneficiu” în petardele din noaptea de Anul Nou: „cel puțin în cea mai mare parte a timpului – se aruncă petardele afară și nu în interior”.

Streeck explică: „Știm de la cercetătorii în domeniul aerosolilor că este mult mai bine să fim afară, deoarece aerosolii plutesc cu căldura corpului nostru și nu putem crea acolo lanțuri mari de transmitere. Așa că este mai bine ca oamenii să iasă afară”.

Părerile politicienilor germani sunt împărțite

Politicianul FDP Frank Schäffler este indignat de decizia guvernului german: „Este îngrozitor faptul că se emit tot mai multe interdicții care nu au nicio legătură cu pandemia. Scopul și mijloacele au fost complet pierdute din vedere”.

Vicepreședintele CDU/CSU, Thorsten Frei, susține interzicerea petardelor: „În mai multe state federale, pacienții sunt mutați la terapie intensivă și operații importante sunt amânate. În acest moment, trebuie să facem tot ce putem pentru a evita să punem și mai multă presiune asupra sistemului nostru de sănătate. Acest lucru poate include și interzicerea petardelor dacă există o situație dificilă într-un stat sau district.”

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Subscribe
Notify of
0 Comments
Răspunsuri inline
Afișează toate comentariile

Ultima publicare

Germania va crește salariul minim la 12 euro/oră în cursul acestui an!

Milioane de lucrători cu venituri mici din Germania vor câștiga mai mulți bani în acest an. Guvernul federal a...

Virologii germani de top se îndoiesc de sensul introducerii vaccinării obligatorii din cauza Omicron

Vaccinurile protejează împotriva bolilor grave. De aceea, mulți politicieni germani, în primul rând cancelarul, doresc vaccinarea obligatorie. Unii -...

Pediatrii din Germania susțin ridicarea carantinei pentru copiii care frecventează școlile și centrele de îngrijire de zi

Potrivit medicilor germani, varianta Omikron a coronavirusului nu este, în general, periculoasă pentru copii. Aceștia susțin că măștile, ventilația...

Urmează un scurt atac de iarnă în Germania!

Temperaturile scad în Germania, iar joi sunt așteptate ninsori și ninsori cu precipitații în mai multe zone ale țării.La...
0
Îți apreciem părerea, te rugăm să comentezix
()
x