Creșterea prețurilor la alimente se accelerează în Germania – cartofii au crescut cu 73% într-un an

Creșterea prețurilor de producție pentru produsele agricole s-a accelerat în continuare în septembrie. Prețurile au fost cu 39,4% mai mari decât anul trecut, a anunțat luni Oficiul Federal de Statistică. Aceasta se compară cu o rată de 34,5% în august și de 33,4% în iulie. În comparație cu luna precedentă, august, prețurile au crescut cu 2,5%.

Cerealele au crescut cu 41% de la an la an

Pe parcursul anului, prețurile produselor vegetale din Germania au crescut cu 26%, într-o măsură mai mică decât cele ale produselor de origine animală.

Printre factorii care au dus la creșterea prețurilor la produsele vegetale se numără prețurile mari la cereale, care au crescut cu 41% față de aceeași lună a anului trecut.

Diminuarea prețurilor la fructe în Germania

În cazul fructelor, în septembrie s-a înregistrat o scădere a prețurilor cu 4,7%, în timp ce prețurile la producătorii de legume au crescut cu 22,8% pe parcursul anului. Cartofii comestibili s-au scumpit foarte mult, fiind nevoiți să plătească cu 73% mai mult decât anul trecut.

Costurile energiei și ale hranei pentru animale au dus la creșterea prețurilor produselor animaliere. Pe parcursul anului, acestea au crescut cu 49,1 %. Prețul laptelui a crescut în mod deosebit – cu 57,9 % de la an la an. Oficiul Federal de Statistică de la Wiesbaden a subliniat că prețul laptelui a crescut continuu din martie 2021.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...