Cine va avea acum dreptul la un test PCR gratuit în Germania și când este necesar?

Creșterea numărului de infecții cu coronavirus împinge laboratoarele germane la limită. Numărul de teste PCR efectuate a crescut recent cu 40 de procente. Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (SPD), dorește acum să reglementeze detaliile într-un nou regulament de testare.

Cine va avea dreptul la un test PCR în Germania?

Testele PCR trebuie să fie posibile în special pentru „grupurile vulnerabile și pentru lucrătorii care le îngrijesc și le tratează”, se arată în rezoluție. Rezoluția enumeră, de asemenea, grupuri specifice de persoane: „Personal în special în spitale, în cabinete medicale, în centre de îngrijire, în instituții de asistență integrativă și pentru persoanele cu risc de boli grave. În cazul lor, suspiciunea de infecție cu virusul Covid 19 ar trebui clarificată prin testul PCR.” Testele PCR vor fi, de asemenea, utilizate la pacienții cu risc ridicat pentru a permite un tratament precoce. Potrivit rezoluției, printre aceștia se numără pacienții vârstnici, pacienții imunodeprimați și pacienții cu mai multe boli în același timp.

Cine nu va mai avea dreptul la testul PCR?

Cu toate acestea, nu există nicio mențiune cu privire la alte grupuri din infrastructura critică, cum ar fi angajații furnizorilor de apă și energie, din comerț, educatorii sau profesorii. Asociațiile profesorilor din Germania doresc ca profesia lor să fie inclusă pe lista de priorități. Cu toate acestea, primarul orașului Bremen, Andreas Bovenschulte (SPD), de exemplu, a respins deja ideea într-un interviu acordat Redaktionsnetzwerk Deutschland: „Elevii nu au un risc peste medie de îmbolnăvire gravă”.

Ce trebuie făcut dacă apare o alertă roșie pe aplicația Corona Warn?

Până în prezent, persoanele cu alertă roșie trebuiau să contacteze departamentul de sănătate și, de obicei, li se oferea un test PCR gratuit. Acest lucru se va schimba acum. Testele PCR pentru cazurile suspecte nu vor mai fi disponibile. Lauterbach a lansat deja un apel la responsabilitate personală; oamenii ar trebui să monitorizeze situația cu ajutorul unor teste rapide.

Câteva țări cer un test PCR negativ la intrare. De unde pot face rost călătorii de unul?

Noul regulament nu afectează domeniul de aplicare al testelor comerciale. „Regulamentul federal de testare nu include prevederi pentru testele PCR plătite de persoane private. Chestiunea prețurilor pe care furnizorii le percep pentru testele necesare pentru intrarea în alte țări nu este reglementată”, a declarat – a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Renania de Nord-Westfalia. Acest lucru înseamnă că cei care plătesc își vor primi testele și în vacanță.

Cum pot încheia carantina mai devreme?

Persoanele infectate cu coronavirus se pot testa la șapte zile după izolare. În prezent, un test rapid certificat efectuat într-un centru de testare este suficient în acest scop. Contrar planurilor inițiale, angajații clinicilor și ai căminelor de bătrâni nu trebuie să se supună testului PCR în acest scop: „În viitor, regulile generale se vor aplica și pentru ei”,” – citește rezoluția.

Testele din ce centre de testare vor fi recunoscute?

În prezent, sunt recunoscute testele efectuate în centrele de testare care oferă teste certificate. Asociația farmaciștilor din Renania cere ca acest lucru să fie limitat la centrele conduse de medici sau farmaciști. „Prioritatea planificată în testarea PCR înseamnă mai multă responsabilitate pentru centrele de testare pentru cetățeni. Rezultatele pozitive ale unui test rapid trebuie să constituie, de asemenea, baza pentru documentarea oficială a infecției în vederea obținerii statutului de convalescent. Această responsabilitate poate fi asumată doar de cabinetele medicale și de farmacii” – spune șeful asociației, Thomas Preis. Numai profesioniștii din domeniul sănătății pot oferi, de asemenea, consiliere calificată. „Nu trebuie să lăsăm oamenii singuri cu un rezultat pozitiv la test”.

Sursa: rp-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...