Cel mai recent studiu WSI: în ultimii ani, sărăcia a crescut semnificativ în Germania

În ultimii ani, sărăcia a crescut semnificativ în Germania, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetări Economice și Sociale (Wirtschafts- und Sozialwissenschaftliches Institut, WSI) al Fundației Hans Böckler, condusă de cea mai mare federație sindicală din Germania, DGB.

Pandemia de coronavirus, creșterea prețurilor la energie și inflația ridicată au exacerbat și mai mult problema

Proporția persoanelor foarte sărace, cele care au la dispoziție mai puțin de 50% din venitul mediu, a crescut cu peste 40% între 2010 și 2019, a indicat WSI în raportul său Verteilungsbericht 2022 publicat joi.

Există multe indicii că pandemia de coronavirus, creșterea prețurilor la energie și inflația ridicată au agravat și mai mult problema în anii următori.

Gospodăriile sărace nu beneficiază de o dezvoltare economică pozitivă

„În 2019, problema sărăciei a afectat mai mulți oameni din Germania decât oricând înainte”,” – a rezumat rezultatele studiului realizat de Dorothee Spannagel și Aline Zuco, autoarele raportului.

Deși ultimul deceniu a fost marcat de o creștere economică de succes și de o scădere a șomajului, gospodăriile sărace nu au beneficiat de acest lucru. De fapt, au fost lăsate și mai mult în urmă.

Sursa: www.web.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...