Bergheim: Lucrătorii de la o secție de votare nu au permis unei femei să voteze din cauza vălului și a măștii pe care le purta

La început, personalul secției de votare din Bergheim, lângă Köln, nu a permis unei femei care purta un văl și o mască să voteze la alegerile pentru Bundestag. Abia după ce femeia s-a plâns, personalul secției de votare a fost instruit să facă acest lucru, ceea ce i-a permis să voteze în cele din urmă la alegeri.

Primarul din Bergheim și-a cerut scuze pentru incident

Municipalitatea a invocat o „eroare de judecată” ca motiv pentru a o împiedica pe femeie să voteze. Se pare că lucrătorul comisiei electorale a presupus că acoperirea feței este inacceptabilă, chiar dacă s-a discutat în mod clar, în timpul instruirii celor care urmau să asiste la alegerile pentru Bundestag, cum să se procedeze într-un astfel de caz. Nu există nicio dovadă că incidentul a fost o manifestare de islamofobie, rasism sau discriminare.

Municipalitatea și-a cerut scuze femeii pentru „incidentul neplăcut”. Primarul Volker Mießeler (CDU) a sunat-o și a stabilit o întâlnire personală la primărie. El a subliniat că astfel de judecăți greșite nu au dreptul să se întâmple.

Un video de la secția de votare a apărut pe Instagram și a stârnit o discuție aprinsă

Luni, pe Instagram a apărut o înregistrare video care arată o conversație între o femeie și personalul secției de votare duminica trecută. Videoclipul și descrierea incidentului de către femeie au stârnit indignare pe rețelele de socializare.

Ca răspuns la declarație și la discuția telefonică cu primarul, femeia în cauză a scris ea însăși pe Instagram că nu s-a convenit încă o dată anume. În orice caz, acesta nu a fost un caz izolat, deoarece cel puțin două persoane au fost afectate de această problemă. Ea a mai scris că nu se poate stabili încă dacă nu este vorba de un caz de rasism.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ultima publicare

Universitatea din Duisburg-Essen: 2020 a avut o mortalitate mai mică decât se aștepta

În anul 2020, au murit mai puțini oameni decât se așteptau. Acest lucru este conform unui studiu recent. Deși...

Guvernul german l-a îndemnat indirect pe fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze

Guvernul german a făcut un apel indirect la fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze. Kimmich acționează ca un model...

Statele federale împotriva propunerii lui Spahn de ridicare a stării de epidemie în Germania

Cu doar câteva zile în urmă, se părea că Germania va începe încet-încet să ridice restricțiile. Însuși ministrul Sănătății,...

Furtuna ‘Ignatz’ se deplasează deasupra Germaniei – avertizare de tornadă ‘scurtă’

Furtuna "Ignatz" și-a început cursul deasupra Germaniei joi dimineața devreme. Prima furtună puternică de toamnă din acest an a...