Baruri și discoteci deschise, fără măști… Danemarca ridică restricțiile privind pandemia

„Faza critică a pandemiei s-a încheiat”, a declarat prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, chiar dacă numărul de noi infecții cu coronavirus a atins niveluri record. Cu toate acestea, guvernul are în vedere o cifră diferită. Și se ridică restricțiile.

Obligația de a purta măști, de a prezenta certificate de covăsnicii… În Danemarca este de domeniul trecutului

În ciuda numărului mare și constant de noi infecții cu virusul SARS-CoV-2, Danemarca a ridicat practic toate restricțiile instituite pentru a combate pandemia. Începând de marți, 1 februarie, nu există restricții, cu excepția unor reglementări speciale privind intrarea în țară. Deocamdată, danezii pot uita de obligația de a-și acoperi gura și nasul și de obligația de a prezenta dovada vaccinării, a stării de recuperare sau a unui test negativ pentru coronavirus.

Sunt permise petrecerile mari, iar barurile și discotecile sunt deschise. Acest lucru se datorează faptului că COVID-19 nu mai este tratată ca o boală critică din punct de vedere social, adică o amenințare pentru societate. Danezii au avut deja o abordare similară în septembrie anul trecut. După aceea, însă, numărul de noi infecții a crescut brusc din nou, astfel încât restricțiile au fost reintroduse.

În prezent, există zeci de mii de noi infecții cu coronavirus în fiecare zi în această țară din UE cu aproape șase milioane de locuitori – înainte de varianta Omicron, astfel de cifre erau de neconceput. Cu toate acestea, aceste cifre nu afectează situația din spitale și în special din unitățile de terapie intensivă atât de mult pe cât se temea. Evoluția mai blândă a bolilor și procentul ridicat al populației țării vaccinate sunt principalele motive pentru care Danemarca a decis să ridice toate restricțiile privind pandemia. Prim-ministrul Mette Frederiksen a explicat că deschiderea a fost posibilă „prin ruperea legăturii dintre numărul tot mai mare de infecții și numărul de persoane grav bolnave și spitalizate din cauza COVID-19”.

Reglementările speciale pentru intrarea în Danemarca rămân în vigoare

În Danemarca rămân în vigoare reglementări speciale de intrare, care se aplică în special persoanelor nevaccinate. Persoanele vaccinate și vizitatorii de sănătate care sosesc din orice parte a lumii nu mai trebuie să prezinte un rezultat negativ la un test suplimentar pentru coronavirus. Cu toate acestea, cetățenii din UE și din spațiul Schengen care nu au un certificat de vaccinare sau de recuperare valabil trebuie să efectueze un test de testare a coronavirusului înainte sau cel târziu la 24 de ore de la intrarea în Danemarca. De asemenea, guvernul încurajează spitalele și centrele de îngrijire să continue să ceară vizitatorilor să poarte măști și să prezinte un certificat de covidă pentru a proteja persoanele în vârstă și vulnerabile.

Sursa: www.n-tv.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...