Austria introduce regula 3G pe pârtiile de schi

Sezonul sporturilor de iarnă se apropie din ce în ce mai mult – Austria se pregătește deja pentru el și a decis să introducă așa-numita regulă 3G pe pârtiile de schi. Luni, la Viena, guvernul țării a anunțat că operatorii de ascensoare vor avea voie să transporte doar persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19, care s-au recuperat după boli și cele care au un rezultat negativ la testul coronavirus. Reglementările privind distanța și restricțiile de capacitate nu se vor aplica teleschiurilor, dar vor fi necesare măștile FFP2. În cazul în care gradul de ocupare a unităților de terapie intensivă cu pacienți cu COVID-19 va crește, vor fi înăsprite reglementările pentru pasionații de sporturi de iarnă nevaccinați. Ministrul austriac al turismului, Elisabeth Köstinger, și-a exprimat, în cadrul unei conferințe de presă la Viena, convingerea că reglementările de mai sus vor permite petrecerea fără griji și în siguranță a sezonului de iarnă în țară.

În prezent, aproximativ 200 de paturi de terapie intensivă din Austria sunt ocupate de pacienți cu COVID-19. Dacă acest număr va ajunge la 300, persoanele nevaccinate nu vor avea voie să viziteze barurile apres-ski – chiar și cu un rezultat negativ la testul coronavirus. Acest lucru este conform unui anunț făcut de ministrul austriac al sănătății, Wolfgang Mückstein. În plus, operatorii de teleschiuri și proprietarii de unități de catering și hoteluri nu vor mai putea accepta autoteste. În cazul în care numărul de paturi în unitățile de terapie intensivă depășește 400, persoanele nevaccinate vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul PCR. Testele de antigen mai puțin precise nu vor mai fi suficiente.

Sursa: www.br.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...