Aproximativ 900 de elevi din Renania de Nord-Westfalia refuză testul coronavirus și nu participă la cursuri

În prima săptămână de la reluarea școlii după vacanța de Crăciun, 865 de elevi din Renania de Nord-Westfalia au refuzat să facă testul pentru coronavirus. Ministerul de la Düsseldorf a precizat marți, ca răspuns la o anchetă a Agenției germane de presă, că cei care nu s-au supus testării coronavirusului și nu au dovedit un rezultat negativ prin alte mijloace specificate în procedurile relevante nu au fost autorizați să meargă la școală.

În săptămâna dinaintea Crăciunului, numărul persoanelor care au refuzat să se supună testului pentru SARS-CoV-2 a fost de 835.

Ministerul atrage atenția asupra posibilelor consecințe negative

Ministerul atrage atenția asupra posibilelor consecințe negative pentru elevi dacă refuzul de a da testul sau de a purta o mască în clasă duce la absențe prelungite, ceea ce duce la note slabe. „În cazul refuzului de a susține teste sau de a purta o mască, nu există, în principiu, niciun drept la învățământ individual la distanță”, a precizat ministerul.

În cazul în care cineva refuză cu încăpățânare să se conformeze reglementărilor instituite pentru a se proteja împotriva infecției cu SARS-CoV-2, se poate impune școlarizarea obligatorie. Acest lucru a fost confirmat recent de către Curtea Administrativă Superioară, care s-a pronunțat în această privință.

Dacă absențele celor care refuză să dea testul sau să poarte masca vor fi tratate ca absențe nemotivate sau ca o încălcare a obligativității școlare urmează să fie evaluate de școli și autoritățile de supraveghere în funcție de circumstanțele individuale ale cazului, a explicat Ministerul Educației pentru agenția dpa. Cu toate acestea, marea majoritate a celor aproximativ 2,5 milioane de elevi din Renania de Nord-Westfalia acceptă regimul sanitar și măsurile de protecție împotriva infecțiilor.

Sursa: www.focus.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...