Apelul urgent al cancelarului Angela Merkel: „Vaccinați-vă

Campania de vaccinare din Germania a intrat în impas. Cancelarul Merkel a făcut un apel urgent către toți cei care nu s-au vaccinat încă împotriva Covid-19: „Vă cer: protejați-vă pe voi și pe ceilalți. Vaccinați-vă. Acum.” În prezent sunt disponibile suficiente vaccinuri fiabile și eficiente, a subliniat Merkel.

#hierwirdgeimpft

În urma celui de-al patrulea val de coronavirus din Germania, cancelarul german Angela Merkel promovează o campanie națională de o săptămână pentru promovarea vaccinării. Politicianul CDU a explicat, într-un podcast publicat duminică, că marea majoritate a pacienților tratați în spitale sau în unitățile de terapie intensivă nu sunt vaccinați. Ea a adăugat că trebuie convinse și mai multe persoane să se vaccineze pentru a trece cu bine toamna și iarna și pentru a putea apoi să stăpânim definitiv virusul. Până în prezent, mai puțin de 65 la sută din populația germană este complet vaccinată.

Începând de luni, în Germania va avea loc o săptămână de vaccinare, în timpul căreia oricine se poate vaccina ușor și gratuit împotriva Covid-19. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că această campanie este rezultatul cooperării dintre autoritățile federale, de stat și locale și organizații și asociații. Aceasta se desfășoară pe rețelele de socializare sub hashtag-ul #hierwirdgeimpft și există, de asemenea, un site web cu același nume.

Deja peste 4 milioane de infecții confirmate cu coronavirus în Germania

Institutul Robert Koch (IRK) a raportat recent 7.345 de noi infecții. Aceasta este cu 3.108 mai puțin decât duminică, în urmă cu o săptămână. Cu toate acestea, datele IRK raportează doar un singur caz nou în Baden-Württemberg, în timp ce în acest land au fost raportate recent peste 1.000 de cazuri noi pe zi. Acest lucru poate indica probleme tehnice în transmiterea celor mai recente cifre către IRK și statistici incomplete.

Rata de incidență a scăzut la 80,2 de la 82,8 înregistrată cu o zi înainte, o valoare care indică câte persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu coronavirus în ultimele șapte zile. Alte opt persoane au murit în Germania din cauza contractării Covid-19. Astfel, numărul total de decese înregistrate se ridică la 92 606. Până în prezent, aproape 4,07 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus.

Sursa: www.n-tv.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...