Aldi, Lidl, Rewe: supermarketurile din Germania introduc limite de cumpărături pentru uleiul de gătit, paste făinoase și hârtie igienică

În ultimele zile, rafturile unor supermarketuri din Germania au început să strălucească din nou goale. Există un deficit de ulei de gătit, în special, dar există, de asemenea, o cerere crescută pentru alte produse alimentare durabile, cum ar fi făina, pastele și orezul. Potrivit publicației „Lebensmittel Zeitung”, aceste articole sunt achiziționate în cantități tot mai mari de către organizațiile umanitare și de către persoane fizice pentru a fi trimise în Ucraina. De asemenea, sunt achiziționate din ce în ce mai multe articole de igienă și produse de îngrijire a copiilor, care sunt apoi transferate în țara afectată de război.

Multe magazine din Germania restricționează vânzările

Supermarketurile Aldi, Lidl și unele magazine Rewe au anunțat introducerea unor limite de cumpărare pentru anumite produse. Acest lucru este valabil în special pentru uleiul de floarea-soarelui și de rapiță, precum și pentru făină.

Vând doar în cantități mici

Supermarketul Rewe din Frankfurt limitează vânzările de uleiuri vegetale, făină, hârtie igienică, prosoape de hârtie, orez și paste făinoase la maximum două pe gospodărie. La Lidl, se pot cumpăra doar cinci conserve pe gospodărie.

Uleiurile alimentare sunt importate în mare parte din Ucraina și Rusia

Cu toate acestea, motivul penuriei nu este doar cererea crescută pentru anumite produse alimentare. Potrivit asociației companiilor de prelucrare a semințelor oleaginoase din Germania (Verband der ölsaatenverarbeitenden Industrie in Deutschland, Ovid), Ucraina, cu 51%, și Rusia, cu 27%, sunt cei mai importanți exportatori de ulei de floarea-soarelui din lume. Germania își acoperă 94% din cererea internă de ulei comestibil prin importuri, iar izbucnirea războiului a cauzat probleme de aprovizionare.

Sursa: www.t-online.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...